Het is hier nooit echt koud

Het is hier nooit echt koud, maar wat ons vooral stoort is het straatlawaai. Wellicht zal het een pak stiller worden als we nieuwe ramen laten plaatsen. En als ik de ramen dan toch laat vervangen, wil ik het meteen goed doen.

De architect beaamt de woorden van de eigenaar en voegt er aan toe dat ramen met enkele beglazing toch echt niet meer van deze tijd zijn. Bovendien vormen de natuurstenen kruisvensters een gigantische koudebrug.

iedu_07130-dbz7h.jpg

Kruisramen rechtstreeks geplaatst in de natuursteen

Allemaal goed en wel, maar wat doen we met het glas in lood. Dat moeten we toch trachten te behouden”, aldus de eigenaar.

Bovenaan de kruisramen zit het glas in lood rechtstreeks geplaatst in de natuursteen, onderaan in de opendraaiende houten vleugels.

De glazenier wordt erbij gehaald, en we zetten een aantal concrete voorstellen op papier. Na overleg met architect en bouwheer wordt één en ander aangepast, waarop al vrij snel een consensus wordt bereikt.

Houten ramen met dubbele dichtingen, luchtdicht geplaatst achter de natuurstenen kruisvensters maken komaf met het straatlawaai en elimineren de koudebruggen. Het glas in lood bovenaan in de natuursteen wordt gewoon behouden. In de nieuwe houten raamvleugels komt isolerende beglazing met in de glasspouw ingewerkt antiek glas in lood.

Het resultaat mag er zijn. Esthetisch en technisch verantwoord.

20210202_084027_meteen_goed_goed_3.jpg

Bekijk onze andere Verhalen

Renovatieproject of nieuwbouw?
Wij kunnen u helpen

Vraag uw offerte aan