deruyver stelt voor: Finti, uniek en verantwoord naaldhout.

Finti als basismateriaal voor een ander houten raam, een duurzaam raam

Duurzaam want langdurend.
Een houten raam vervaardigd in Finti is gemaakt om lang mee te gaan. De intrinsieke kwaliteiten van Finti staan hiervoor garant. De uitzonderlijke deugdelijkheid van het materiaal wordt gestaafd door verschillende attesten en certificaten. Weinig houtsoorten kunnen hierop terugvallen, ook niet de om hun kwaliteit zo vermaarde tropische hardhoutsoorten als daar zijn Afzelia en Padouk.

Duurzaam want weinig aan slijtage of bederf onderhevig.
Dat wil zeggen dat een houten raam in Finti, mits het nodige onderhoud ook gedurende zijn gehele levensduur esthetisch en kwalitatief een topraam blijft. Elk raam, of het nu om een houten, een aluminium of een pvc raam gaat, vraagt regelmatig onderhoud. Finti is weinig gevoelig voor vochtopname waardoor de aangebrachte transparante of dekkende behandeling duurzamer is. Onderhoudsintervallen van 15 jaar zijn niet langer een utopie.

Duurzaam want weinig belastend voor het milieu.
Het gebruikte Scandinavisch naaldhout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is altijd FSC® gecertificeerd. Het thermisch modificeren gebeurt op een bijzonder CO2 gunstige manier. Bovendien is de verduurzaming volledig vrij van milieubelastende zuren en andere chemische verduurzamingsstoffen.

 

Finti uniek en verantwoord naaldhout toegepast op ramen en deuren

Terug naar de oorsprong

Met een houten raam gemaakt in Finti keren we terug naar de oorsprong. Een raam zonder veel gedoe maar technisch superieur.

  • Met traag groeiend naaldhout uit onze eigen habitat als basismateriaal.
  • Op een milieuvriendelijke en weinig energie verslindende manier verduurzaamd.
  • Met onwaarschijnlijk hoge isolerende eigenschappen.
  • Door een combinatie van vingerlassen, verlijmen en lamineren technisch hoogstaand.
Finti uniek en verantwoord naaldhout toegepast door deruyver