Hout natuurlijk!

Er zijn veel goede redenen om voor hout te kiezen. Het materiaal is uitzonderlijk sterk en het verleent de woning een mooie en natuurlijke uitstraling. Door de eeuwen heen heeft hout aangetoond over tal van troeven te beschikken.

Hout is mooi

Hout is een product met een natuurlijke en warme uitstraling. Het sluit mooi aan bij de stijl van de woning, of u nu kiest voor een rustieke look of een meer hedendaagse vormgeving. Hout kan makkelijk bewerkt worden en er bestaan tal van afwerkingsmogelijkheden.

Hout is isolerend

De isolerende eigenschappen van hout liggen 15 keer hoger dan beton, 400 keer hoger dan staal en 1770 keer hoger dan aluminium. Er treden geen onnodige warmteverliezen op tussen muur en raam. Kortom, het gebruik van hout beperkt uw energieverbruik gedurende de totale levensduur van de woning.

Hout is veilig

Hout heeft een lage warmtegeleiding. Bij brand verkoolt het oppervlak, wat een vertragend effect heeft. Ondanks het lage gewicht is hout ook bijzonder sterk en dus inbraakwerend.

Hout is onderhoudsvriendelijk

Houten ramen en deuren hebben slechts af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Daarbij kunt u kiezen voor nieuwe tinten van afwerking en zo uw woning telkens een nieuwe uitstraling verlenen.

fsc-houtgebruik-door-de-ruyver.jpg

Hout is duurzaam

Bossen die op een verantwoorde manier beheerd worden, vormen een onuitputtelijke bron van hout. Het is een hernieuwbare, dus duurzame en milieuvriendelijke grondstof.

Bomen halen CO2 uit de lucht om te groeien. Ook na het kappen blijft het hout dit broeikasgas vasthouden (gemiddeld 0,9 ton CO2 per m3 hout). Hoe langer de houten producten worden gebruikt, hoe langer de CO2 wordt onttrokken aan de atmosfeer.

Het winnen en bewerken van hout als grondstof vergt zeer weinig energie, wat nogmaals een beperking van de CO2-uitstoot oplevert. Het materiaal is daarnaast makkelijk te recycleren en aan het einde van de cyclus kan het worden aangewend om groene energie te produceren.

Voor meer informatie over FSC, raadpleeg de website www.fsc.be

duurzaam-houtgebruik-door-de-ruyver.jpg

Renovatieproject of nieuwbouw?
Wij kunnen u helpen

Vraag uw offerte aan